ATLAS Bar

Inspired by the Art Deco architecture of New York and Europe, Singapore’s prestigious Parkview Square evokes the glamour and decadence of the 1920s.

The building’s vast, opulent lobby bar, Atlas, reveals those same influences. Yet the space was not reflecting its full glory until a modern update brought it back to life – and made it a global drawcard.

Working with the family of original developer CS Hwang, we approached the project as an evolution – a fresh but faithful take on his vision as well as a careful restoration of early work by James Adams Design.

The renewal celebrates the drama and impact of the richly detailed, elaborate space – a multi-award-winner in hospitality.

Our layered design echoes the geometry, gilded brass work and frescos throughout the building, while the signature, three-story liquor cabinet features an elegant platform for accessing the world’s largest gin collection.

Client

Chyau Fwu Devlopment

Location

Singapore

Status

Completed

Year

2017

Scale

135 seats

Collaborators

Proof & Company

Design team

Paul Semple, Matthew Shang, Min Han, Jessica Rina, James Jason

Photographer

EK YAP

Bar of the Year 2019

World Gourmet Awards

Best International Cocktail Bar 2019

Spirited Awards

Best Bar in Asia 2019

Drinks International / William Reed Business Media

"…the grandiose speakeasy-inspired opulence is not lost although the space feels thoroughly refreshed and re-energised."

The Cool Hunter

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more.